ingyen
webstatisztika
Szállítási információk | Viagra Rendelés

Szállítási információk

Rendelés, vásárlás ismertető.

Vásárlási lehetőségek, átadás-átvétel

Szállítási információkA megrendelését az alábbi úton lehet kifizetni azonkívül átvenni:

előreutalással egy jelzett bankszámlaszámra: ekképp a legolcsóbb, mert a házhozszállítási, csomagolási, azonkívül egyéb anyagi terheket cégünk fizeti.

Postai utánvétellel a küldemény átvételekor a postásnak, illetve a postának kifizetni az utánvétel összegét, az alapján, hogy a szállítótól veszi át a csomagot, vagy a postán. Az utánvétel összeg kiegyenlítésekor kapja meg az igényelt termékeket.

előreutalással történő vásárlás továbbá birtokba vétel: az előre való utalás oly aspektusból lehet megfelelőbb, hogy ebben az esetben a postaköltséget cégünk fizeti, eszerint jóval kedvezőbb áron megveheti az árucikket. Ahogy beérkezett az összeg kereskedésünkbe, akkor aznap postára adjuk az árucikket, így 48-72 óra leforgása alatt kivitelezhető a folyamat, azonfelül olcsóbb is.

előre való utalásnál kérjük küldjön a KAPCSOLAT menüponton át egy levelet és akkor mi haladéktalanul megírjuk azokat az adatokat elektronikus levélben az Ön számára, amelyre utalni szükséges a fizetséget. Az utalás közleményéhez adja meg azt a nevet és irányítószámot, mint amit a megrendelésben is írt nekünk, így egyszerűbben beazonosíthatjuk. A termék nevét kérjük, soha ne jelölje meg az utalás közleményének rubrikáiban, csak kizárólag a saját nevét valamint irányítószámát adja meg, amit az igénylés során megadott!

Miután megkaptuk az utalást (ez rendszerint pár óra, illetve legfeljebb 1 nap), arról SMS-ben tudósítanak bennünket, és így még aznap már postázzuk is a terméket ajánlott, utánvétel nélküli levélként, amely egy, vagy maximum 2 nap leforgása alatt biztos odaér Önhöz, persze diszkrét dobozban.

Postai vagy futárszolgálati utánvételes fizetés azonkívül átvétel: Az utánvételes díjtérítési variáció a legnépszerűbb azonkívül leggyakoribb. A futár a megrendelő címére viszi az árucikket azonfelül az utánvételi költség kifizetésekor odaadja azt Önnek. Általánosságban megállapítható, hogy 20 000 Ft-ig bezárólag 1-2 dobozos igénylés esetén elsőbbségi felárral postázott termékek összes szállítási, és egyéb díja csupán 1500 forint. Eme összeg felett, és a küldemény tömegének emelkedése folyományaként, esetleg 1800-2100-2700 Ft is lehet az extra kiszállítási fizetnivaló. A rendeléskor ezt a kiküldési összeget hozzászámítja a cégünk az árucikk árán felül, így tudhatja Ön is, hogy részletesen mennyi lesz majd a postaköltsége, vagyis az áruval együtt kereken milyen összeget fizet majd.

A postai utánvét, vagy postai utánvétel kifejezés azt mutatja érthetően, hogy az eladó feltüntet a küldeményen egy utánvéti összeget, amit óhajt, hogy a vevő az átvétel alkalmával kiegyenlítené. Az utánvéti összeg jelen esetben az áru eladási árából, a postaköltségből, valamint a csomagolási költségből adódik. Beláthatóan ez az utánvételi ár az igényelt árut plusz összegekkel növeli, amit a vásárlónak kell megfizetnie. A postai utánvéttel történő vásárlás esetében a futárnak szükséges megfizetni a küldeményen jelzett utánvéti árat, és ezzel az árucikket megkapja. Ha nincs senki a címen, hagy egy értesítést. A másik lehetőség a postahivatalban maradó utánvételes küldemény, amelynél a postán marad a csomag, nem kerül kikézbesítésre és mivel Önnek nem kell a saját címét megírnia a rendeléskor, ekképp semmifajta értesítést sem fog kapni a postahivataltól, hogy jött küldeménye, eszerint Önnek muszáj bemennie a postára és kifizetni az utánvétel díját. A postán maradó küldemény intézése azért nem ennyire egyszerű, amennyiben eszerint tervezi kérni a megrendelését, okvetlenül böngéssze át az alábbiakat, mert feltéve, hogy már sokszor rendelt ekképp, akkor is átalakultak a kézbesítési követelményei, amikről itt tájékozódhat bővebben.

Szállítás postán maradó csomagként

Kérem, mindenképpen tanulmányozza e postahivatalban maradó útmutató szöveget, mert hiába esetleg Ön eddig is sok esetben is vásárolt postahivatalban maradó csomagot és minden simán működött, de nemrégen sokban megváltoztak a postahivatalban maradó csomagok módszerére vonatkozó előírások!

Ez többnyire a legzűrösebb hozzáférési lehetőség a példák alapján, nagyszámú okból is.

A kisposták, vagy a plázákban, vagy üzlet központokban lévő posták nem foglalkoznak postán maradó küldeményekkel, eszerint azt visszaküldik a faladójához. Azt tanácsoljuk, hogy az adott város, illetve település központi postájára (főpostájára) kérjék a rendelésüket, ha kivitelezhető, és így máris kevesebb panasz lesz az átvételnél. A postakeresűben olyan egészen kis postahivatalok, illetve plázák- üzletközpontjainak postahivatalai is szerepelnek, ahol nincsen postán maradó küldemény, eszerint azt ajánljuk ne ezt, hanem inkább a nagyobb (fő)postahivatalokat jelölje ki!

Számtalan ember nincs tisztában vele, hogy a postán maradó csomagok esetén egyáltalán nem kapnak értesítést a postástól. Nem is tudnák hova küldeni az értesítőt, mert Ön a saját elérhetőségét nem jelölte meg a megrendeléskor, hanem kizárólag a postahivatal címét illetve számát, amit a postakeresűben jelölt ki. Ezt súlyosbítja még, hogy számtalanszor azt mondják a postahivatalba besétáló illetőnek, hogy nem küldték el, vagy nem találják. Ekkor kérjük, fogalmazzon meg számunkra a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy levelet, ahol mi válaszlevélben elküldjük Önnek a megrendelés során felvett küldeményazonosító számot. Így már bizonyára átadják majd Önnek az ajánlott levelét, amibe az árucikket tettük.

A postahivatalban maradó csomagok megérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és feltéve, hogy Ön nem oda kérte postahivatalban maradóként,abban az esetben átviszik az Ön által megadott elérhetőségű postahivatalba az Ön küldeményét. Hogyha a főpostára kérte, abban az esetben ott marad az 1-es számú postahivatalban.

Leglényegesebb teendők: A postán maradó küldeményeknél egyáltalán nem küldenek Önnek értesítőt, így Önnek szükségeltetik a rendeléstől számítva 1-2 napon belül befáradnia a megadott című illetve számú postahivatalba a szóban forgó településen. Feltéve, hogy 7 munkanapon belül nem megy be a postára, olyankor a csomagot visszajuttatják a feladóhoz, azaz hozzánk. Ha a postán azt közlik, hogy nem jött meg a csomag, vagy nincs meg, abban az esetben meg kell adni a küldeményt azonosító RAG számot, és azután teljes bizonyossággal megoldódik a baj! Eme számot a Kapcsolat menüpontra kattintva egy levélben kérje vállalatunktól, és akkor mi továbbítjuk Önnek a lehető leghamarabb.

Legnagyobb baj a postahivatalban maradó csomagoknál hogy a beérkezett csomagot (levél formájában) nem minden esetben találják meg elsőre a postahivatalban, csupán egy ún. küldeményazonosító /RAG/ számmal, amivel minden postázott csomag holléte nyomon követhető. Az alapvető fontosságú RAG szám jelentése szerint már teljes biztonsággal ki fogják tudni keresni az adott postán az utánvételes ajánlott csomagját, és átnyújtják Önnek az elvileg „még be sem érkezett” küldeményt.Néha előfordul, hogy a postahivatalban a kevéske ösztönzés valamint a alacsony fizetés miatt, ha nincs közvetlenül könnyen megtalálható helyen a szóban forgó küldemény, akkor szívesebben azt mondják Önnek, hogy nem érkezett meg, vagy eltűnt. Ezért lényeges a küldeményazonosító RAG szám, ami egyben egy küldemény nyomkövetési szám. Eme számot a Kapcsolat menüponton át egy pár soros levélben kérje el tőlünk.

A rendelés utáni napon a terméke mindig feladásra kerül a du. 16 óráig bejelentett rendeléseknél. A délután 4 óra utáni igényléseket, amennyiben még van rá kapacitásunk, abban az esetben képesek vagyunk kiszolgálni, azonban ha nem áll módunkban, akkor csak következő nap kerülnek postázásra. A kiküldött minden létezCsomag teljesen egyedi küldeményeket azonosító RAG számot kap, ez okból megtalálható a posta számítógépe alapján.

A postán maradó rendelés utáni napon, megírjuk Önnek ezt a küldemény nyomkövetési számot, azonban ennek hiányában is befáradhat a postára és kikérheti a csomagját, ha becsületes hivatalnokok vannak szolgálatban, akkor megkeresik Önnek percek alatt és így átveheti.

Amennyiben valamely okból mégsem küldenénk el ezt a bizonyos küldeményeket azonosító RAG számot levélben, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, hogyha befáradt a postára és azt közölték Önnel, hogy nem érkezett meg a küldeménye, vagy eltűnt. A KAPCSOLAT menüponton át írjon nekünk egy üzenetet!

Ezért olyan lényeges, hogy valós levelezési címet és telefonszámot írjon be, hogy a kapcsolatfelvétel sikeres maradjon. Netalántán ilyen logisztikai gondnál fel tudjuk Önt hívni, ha nem válaszol az üzenetünkre.

Házhozszállítás hagyományos postai utánvéttel, házhoz való kivitellelHázhozszállítás hagyományos postai utánvéttel, házhoz való kivitellel

A szokásosnak azonfelül leggyakoribbnak nevezhető postahivatali utánvételes küldemény lakáshoz történő kiszállítása esetében a postás kis értéknél (100 000 Ft-ig) elviszi a küldeményt a lakóhelyre, és ott átvételkor ki tudja egyenlíteni a postai szállítás díját a vevő úgy, hogy a helyszínen a futárnak odaadja az utánvételi árat. Az utánvételi összeg a megrendelt termék(ek) összegéből, a posta- utánvételes, azonfelül csomagolási kiadásokból jön össze. A megrendelésénélegyébként minden esetben jelezzük a házhozszállítási összeget is részletezve, így megfigyelheti, hogy az igényelt árucikken felül mennyibe kerül a szállítás.

Megadott címre történő kiküldéskor utánvét során, amennyiben nem nyitnak ajtót az adott címen a postás/szállító, illetve nagyobb értékű az utánvét ára, abban az esetben rendszerint hagy egy értesítőt az Ön postaládájában.

Sajnos azt szükséges tapasztalataink alapján megállapítanunk, hogy a kézbesítési ellátás nem mindig megfelelő, többször értesítőt sem hagynak a helyszínen a postások vagy a futárok valamilyen okból, és ilyen esetben az általunk feladott küldeményt visszafordítják nekünk, mert Ön nem is tudhat a csomagunk megérkezéséről, mivel nem kapta meg róla az értesítőt, hogy ott járt vele a postás vagy a futár. A kiút az, hogy a megrendelés után 2 nappal maximum, feltéve, hogy nem viszik ki az adott lakáshoz a küldeményt, abban az esetben fel kell adnia nekünk egy levelet a Kapcsolat menüpontra kattintva. Ezután a küldeményeket azonosító /RAG/ számot megadjuk az Ön számára és ezzel garantáltan megtalálják a postahivatalban.

Bármilyen gond, illetve 2 napnál régebbi rendelés esetén, amennyiben nem kapta meg a küldeményünket, akkor kérjük, vegye fel velünk a kontaktust úgy, hogy ír egy üzenetet a gondjáról a KAPCSOLAT menüpontban!

Hazaszállítás előre való utalásnál

Amennyiben Ön előre utalta részünkre a termék(ek) árát, olyankor az utalás megérkezését követően, aminél rövid szöveges üzenetben tájékoztatnak minket, még rögtön aznap kiküldjük a terméket. A terméket szokásos buborékfóliás kíváncsi szemek elől elzárt azonfelül nem kitapogatható borítékba csomagoljuk be gondosan, a tartalmát nem tüntetjük fel. A tapintatos csomagunk ajánlottan kerül feladásra utánvét nélkül.

Amennyiben esetleg nem volt otthon ekképp a postás vagy a szállító nem tudta odaadni, olyankor a helyszínen hagy egy üzenetet a postaládában. Ezzel kívánatos befáradnia a postahivatalba továbbá átvennie az ingyenesen átadott diszkrét kinézetű ajánlott küldeményét.

Feltéve, hogy nem lett bedobva értesítés azonfelül már két-három napja igényelte a terméket, akkor bizonyára a postás vagy a futár nem hagyott a helyszínen üzenetet Önnek, ámde a postahivatalban benn lesz a küldemény. Ha akkor se találják meg, juttasson el cégünknek a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetet és segítünk Önnek megoldani a problémát! Az utaláshoz szükséges díjtérítési útmutatónkat ennek a lapnak a tetején találja meg a Fizetési módnál.

Házhozszállítás gyorsasága, ideje, kivételes sürgősségi szolgáltatás

Hazaszállítás előre való utalásnálA postázás időtartalmának lerövidítése, valamint a tisztelt megrendelő minél gyorsabban történő ellátása cégünk elemi elvárása! Persze a kedvező kézbesítési költségeket előtérbe helyezve a magyar posta árai és gyorsasága az irányadó, vagy a futárszolgálat.

A 16 óráig lebonyolított rendeléseknél még azon a napon megtörténik a dropship, más szóval a csomagok közvetlenül a vevőhöz való kiküldése. Eszerint az aznapi postára való feladásnál a postahivatal 24-48 óra alatt szavatolja a csomagok átadását a teljes Magyarországon belül. Eme időintervallum nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is megvalósul. A fuvarcégek 24 órás végrehajtást biztosítanak.

Az összes küldeményt alapesetben normál sürgősségi kiegészítő lehetőséggel vesszük igénybe, aminek ráadás költsége nem éri el a 90 Ft-ot sem.

A rendelő igényelhet postai extra sürgősségi szolgáltatást is (EMS), amely szavatolja, hogy a még aznap lefolytatott rendeléseket másnap a kiszállító cég 5600 Ft költség ellenében a nagyobb városok településein reggel 9 órára a kisebb méretű települések esetén maximum déli 12 óráig átadja.

A postahivatal normál elsőbbségi ellátása nem biztosítja biztosan a másnapi célba juttatást, ekképp ha valakinek feltétlen kellenek következő nap a termékeink, akkor igényelhet plusz sürgősségi ellátást ún. EMS szolgáltatást, amely esetén a postahivatal garantálja a következő nap déli 12 óra előtti kézbesítést.

Postai kiszállítás díja, utánvétes fizetnivaló, csomagolási kiadások a megrendelésnél

A postai utánvéttel való vásárlás egy költségesebb variáció, minthogy a termék költségén túl a postaköltséget is a vásárlónak szükségeltetik lerónia, nem úgy, mint az előreutalásnál, mert annál kereskedésünk átveszi az összes hazaszállítási azonkívül a további hozzá járuló költségeket.

A kiszállítási, becsomagolási, vagyis utánvételi kiadás összege átlagban kevésbé értékes árucikkek esetében maximum 1500 Ft.

A nagyobb értékű, ekképp valamennyivel súlyosabb csomagok esetén 1800-2200-2700 forint is lehet, azonban rendeléskor a hazaszállítási költséget odaírjuk önállóan a termék fogyasztói árán kívül, ekképp egyértelműen tudni fogja, hogy mennyi lesz a teljes rendelése összességében.

A rendeléshez tartozó posta, utánvételes, becsomagolási teljes összeget, ami még hozzáadódik a termék árához, azt a rendeléskor a rendszer részletezi Önnek.

A lehető legolcsóbb valamint legrugalmasabb hazaszállítási lehetőséget kínáljuk fel az Ön számára a legkomolyabb diszkréció mellett.

nehézségek valamint tennivalók a kézhez vétellel, szállítással kapcsolatban

Természetesen a kiszállítást amellett a kiküldést is emberek végzik el, ezért néha hibázhatnak. Ezzel nem lehet gond, mivel minden esetre készen áll a megoldás az esetleges kényelmetlen problematikák elhárítására.

Nem azt a fajta illetve mennyiségű terméket kapta, mint amit kiválasztott az igényléskor

Miután világhálón működő gyógyszerkereskedésünknek napi több, mint száz megrendelést kell teljesítenie, eszerint néha előfordulhat, hogy valamely oda nem figyelés következményeképp véletlenül nem olyan mennyiségű illetve nem pont azt a terméket tesszük bele a csomagba. Ennek persze nagyon kicsi a valószínűsége, ámde, amennyiben ez megtörtént Önnel, abban az esetben sincsen probléma, mivel nincs egyéb dolga, mintsem az oldal alján található levélküldő űrlapon küldeni nekünk egy reklamációs üzenetet, amelyet sürgősen felderítünk még azon a napon, és hogyha ekképp történt, abban az esetben helyreigazítjuk a tévedésünket persze grátisz.

Az árucikket összetörten illetve elszakadva kapta meg a borítékból kivéve

Sajnos a kiküldés alatt a nem megfelelően kezelt azonfelül kiszállított küldemények bizony sérüléseknek vannak kitéve. Az ilyen megsérült küldeményekre a posta nyújt biztosítékot, gyógyszerkereskedésünk nem tud kártalanítást nyújtani a más különböző fuvar vállalatok által okozott sérülésekért.

Az effajta probléma átlagban csupán nagyon kevés alkalommal jelent meg, viszont a megrendelők szóltak, hogy a levél /bliszter/ el van szakadva, ellenben ettől még egyáltalán nem lett baja a gyógyszernek, ekképp nem akartak az elképzelhető kicsi sérüléseken problémázni.

Nem kapta meg a csomagot időben

Gyógyszerkereskedésünk alaposan ügyel a villámsebes, még azon a napon történő dropshipre (hazaszállításra), ekképp naponta feladjuk a 16 óráig lefolytatott igényléseket. Ezeknek egy, vagy legfeljebb két nap alatt oda kell érnie az egész hazánkon belül akármerre. Amennyiben 2 nap múlva nem jutott hozzá a küldeményéhez, olyankor mindenképpen jelezze ezt számunkra úgy, hogy a KAPCSOLAT menüponton át egy levelet ír a gondjáról, amiben tüntesse fel, hogy milyen jellemzőkkel azonkívül milyen féle árut rendelt, mely eddig még nem érkezett meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta kézhez a küldeményét, véleményünk szerint az alant olvasható okai lehetnek:

• Nem kapott értesítést, ez okból nem fáradt be átvenni a postára, azonkívül nekünk visszaküldték a csomagot. Ez a hiba rendszerint a postahivatalban maradó csomagok esetén lehetséges, vagy abban az esetben, hogyha az adott helyen az utánvételes csomagokat intéző kézbesítő postás vagy szállító valamint a szokott postás teljesen más. Ilyetén feleslegesen tesz panaszt a már esetleg jól ismert postásánál, mivelhogy nem is ő kapja meg az utánvételi küldemények kikézbesítési feladatát. Még megszokott címre való kiszállításnál is előfordul sokszor, hogy nem hagynak értesítőt, emiatt Ön nem szerez tudomást a küldeményről és így pár nap múlva visszajuttatják a feladójához.

Azt tanácsoljuk, hogy feltétlenül írjon számunkra, amennyiben a rendeléstől számított maximum két munkanapon belül nem kapta kézbe az ajánlva feladott utánvétes küldeményünket, és mi adunk egy küldeményeket azonosító számot (úgynevezett RAG számot), amivel már be tud sétálni a postahivatalba és kiadják Önnek értesítő hiányában is a küldeményt. Azaz 48 óránál később semmiképpen se várjon, hanem küldjön számunkra a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetet!

• A küldemény a postán elveszett. Ilyen esetben Önnek ugyanúgy közölnie szükséges velünk, hogy a küldeményünket nem kapta meg. Mi utánajárunk, és hogyha elveszett a küldemény, úgy ennek az összegét a posta gyógyszerkereskedésünknek megadja, azonban már azon a napon, amikor ez tudomásunkra jutott valamint beigazolódott, hogy elveszett, abban az esetben mi mindjárt elküldjük az Ön számára még egyszer az igényelt terméket és a következő napra jó eséllyel oda is ér.

Ilyesmire egyébként csak egyszer volt mindeddig példa. Az a fő, hogyha nem kapta kézhez a csomagot, abban az esetben feltétlenül üzenjen számunkra, mert abban biztos lehet, hogy kiküldjük aznap adu. 4 óráig feladott megrendeléseket!

• Nem lett kiküldve a csomag.

Netes gyógyszertárunknak mindig van raktáron bármely mennyiségű készlete, eszerint szinte biztos, hogy nem fordulhat elő, hogy kifogyunk a készítményekből, valamint nem tudjuk postára adni az igényelt termékeket. Esetleg megeshet az, hogy a rendelés feladása után valamelyik levelezési szolgáltató nem küldi át a rendelést nekünk. Ilyenre még nem tudunk egy példát sem.

 

 

Küldeményeket nyomon követő illetve küldeményeket azonosító szám, ún. RAG szám elküldése Önnek e-mailben, amennyiben nem találják a csomagot

Ha azt a felvilágosítást kapja a postástól, illetve a postától, hogy semmilyen küldeménye nem érkezett Önnek, olyankor közel bizonyos lehet benne, hogy a postán elkallódott a csomag. Ilyenkor egy ún. küldeményazonosító RAG számot kérnek, mert az összes küldeménynek létezik egy egyedi azonosító száma, és annak segítségével már meg tudják találni az Ön csomagját a postán a számítógépes adatbázisukba begépelve. A csomagokat nyomon követő RAG szám megmutatását, illetve bemondását mindig a postán kell végezni, és nem a postásnak/futárnak mondani, hogy járjon utána.

Eme küldemény nyomkövetési szám általában két betűvel kezdődik továbbá 14 számból álló számsor követi. A 2 betű, amellyel kezdődik, az R és az L továbbá utána 14 darab szám.

A küldeményét du. 4 óráig bejelentett megrendelésnél még azon a napon postázzuk, és egy vagy két nap alatt már át is veheti. Hogyha maximum 2 nap elmúltával nem kapta meg, akkor mindenféleképpen küldjön számunkra a KAPCSOLAT menüpont használatával egy üzenetet a problémájával – adataival, és mi rögvest visszaírunk és megírjuk az Ön számára eme csomagokat nyomon követő RAG számot. Ezzel a RAG számmal ha befárad a postára, ahol így már a számítógépbe beütve egyértelműen tudják, melyik küldeményről van szó, továbbá kikeresik Önnek.

Tapintat, küldemény kinézete- esztétikuma

Vállalatunk nélkülözhetetlen elvárása a tapintatosság! Az igénylése semmilyen esetben se fog kitudódni harmadik fél felé, azt más embernek nem adjuk kézbe. Szinte mindegyik vevőnek jelentős problémátokoz, hogy milyen címre is küldessék a küldeményt, nehogy bárki is meglássa. Még a szüleivel vagy egyéb közös háztartásban él valakivel és nem kíván kényes kérdéseket, így merül fel a téma, hogy hová kérjem a csomagot?

A megoldás nagyon könnyen kivitelezhető azonfelül persze a legtitoktartóbb. Egy nagyobb postára postahivatalban maradó levélként. Az okból is nagyon kedvező ez a mód, mert így Önnek még a saját címét sem kötelező nekünk átadnia, hanem kizárólag a postának a címét vagy a számát (bármely település főpostája az 1. számú posta), amelyet a postakeresűnkből fog tudni kiválasztani. Azért ez nem ennyire áttekinthető, jó pár tájékoztató és dolog akad a postahivatalban maradó csomagoknál. Amennyiben postahivatalban maradó küldeményt szeretne kérni, vagyis, hogy a postán benn maradhasson a küldeménye és ne kézbesítsék ki, olyankoraz alábbiakat mindenféleképpen böngéssze át részletesen: szállítás postán maradó csomagként!

A csomag illetve a küldemény kinézete

A kiküldött küldemények külleme azonfelül formája igen egyszerű, semmi sem utal a tartalomra. A feladóként egy magánszemély nevét írjuk rá a kényes kíváncsiskodás megelőzése miatt. A küldeményt a gyakorlatban mint levelet adjuk fel, mert így kevesebb pénzbe kerül a csomagnál. A küldemény (levél) egy buborékfóliás boríték, amit még kitapintani se lehet, amellett így nem szokott kárt szenvedni sem a levél tartalma, esetünkben a gyógyszerek.

A alacsonyabb árú vagy súlyú- illetőleg méretű megrendeléseket tehát egy bélelt levélben küldjük, amelynek látványa a következő képen nézhető meg:

A nagyobb értékű, vagy súlyosabb, nagyobb térfogatú igényléseket dobozban postázzuk.

Amikor telefonálunk Önnek az igényléskor kapott telefonszámon

A rendelésben megadott telefonszámon csupán teljesítési, kiszállítási bajok esetében telefonálunk Önnek a legutolsó esetben, ha leveleinkre nem reagál semmit. Az igénylés elfogadása miatt semmi esetre sem keressük telefonon, hanem csak egy visszaigazoló elektronikus levelet küldünk az Ön számára.

Esetleg akkor hívnánk fel Önt, ha sürgős kiszállítást óhajt a következő napra. Ha esetleg a megadott megrendelési adatokból hiányzik valami, aszerint nem teljesíthető a megrendelés. A telefonálásnál minden esetben az igénylést lefolytató embert hívjuk a telefonhoz, vagyis megbizonyosodunk afelől, hogy ki az, akivel beszélünk, továbbá hogyha a felesége illetve a barátja venné fel a telefonját, abban az esetben se aggódjon mindössze egy téves hívás voltunk rejtett számon, amit nem is tudnak visszahívni, illetve visszakeresni. Ebből Önnek nem származik kellemetlensége! Eszerint a titoktartás tökéletes.

 

Garancia

Gyógyszerforgalmazó cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség összes jogosultságával rendelkezik, és minden gyógyszerkészítményére pénz visszaadási vagy csere szavatosságot garantál tisztelt vevőinek!

Internetes gyógyszerkereskedésünkben soha nem fordul elő semmilyen körülmények között sem, hogy a törvénysértő gyógyszerárusokhoz hasonlóan lemásolt készítményeket küldjünk ki Önnek. Cégünk jó hírneve, hivatalos működési tanúsítványa, online gyógyszertári amellett gyógyszer forgalmazási felhatalmazása végett sem engedhetné meg magának, hogy leutánzott árut forgalmazzon, mert olyankor bevonnák a vállalat összes felhatalmazását. Megszüntetnék státuszát, pedig mi a mi országunkon kívül még 31 gyógyszervállalattal, 895 normál patikával vagyunk szerződésben. sőt még 18 országban léteznekjól prosperáló internetes gyógyszerkereskedéseink.

Most felsoroljuk Önnek azt a három legkomolyabb szövetséget valamint testületet, melyek a patikák, és világhálón működő gyógyszerkereskedések működtetését, ellátását, továbbá az igényelt, illetve kiadott gyógyszerkészítményeket vizsgálják továbbá kontrollálják, rossz minőségi szint esetén beszüntetik a gyógyszerkereskedés működtetését, amellett megvonják a működéshez fontos engedélyeitt.

A KAPCSOLAT menüpontra kattintva megmutatkoznak Önnek teljes képernyőben a cégünk amellett a netes gyógyszerkereskedésünk nevére szóló legkomolyabb szintű multinacionális gyógyszerkészítmény ellenőrzési szervezetek hitelesített jogosítványai. Az engedélyekről látható képeken láthat majd a domain nevünket jelző sorozatos vízjeleket, amit a célból kellett rátennünk, hogy a törvénysértőn munkálkodó, nem valódi tablettákat kínáló webshopok ne bírják másolni e törvényes jogosultságok okiratait továbbá átírni a saját nevükre.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpont alatt megtekinthetőek minden hivatalos adatunkkal együtt.

Eme legális okmányok megfigyelésével már világosan láthatja, hogy kereskedésünk egy hivatalosan kereskedő online gyógyszertár, és nem a pár tucatnyi engedély nélküli nem eredeti gyógyszerárusító internetes oldalak egyike, melyekre a HENT (Hamisítás Elleni Nemzetközi Testület is felhívja a figyelmet.

Cégünk ezen felül csere garanciát, végső esetben pénz visszatérítési jótállást is garantál az összes portékájára, az alább felsorolt garanciális kritériumok mellett, amennyiben:

• Ön nagykorú.

• Ön nem használt drogot, tudatmódosító anyagot szedés közben és/vagy azt megelőzően.

• Ön betartotta a patikaszerre vonatkozó tudnivalókat 100%-ig.

• Ön nem fogyasztott koffeint, taurint, és/vagy alkoholt tartalmazó ételt, italt, illetve egyéb különböző terméket a készítmény szedése alatt és előtte.

• Ön nem kínlódik vese, szív, máj, tüdőbetegségben azonfelül nem használ erre gyógyszerkészítményeket.

• Ön nem szed nitrát származékot tartalmazó, vagy egyéb más értágító, erős vérnyomást csökkentő, vagy vízhajtó pirulákat.

• Ön nem pánikbeteg, nincs pszichológiai gondja, azonkívül nem alkalmaz antidepresszáns pirulákat.

• Önnek önhibáján kívüli okokból nem volt eredményes e szer.

• Ön beleegyezik abba, hogy IP címét azonkívül személyes adatait számítógépünkön eltároljuk.

Ha eleget tett eme pontok követelményeinek, azonkívül az orvosság saját hibáján kívül nem hatott Önnek, visszatérítjük a patikaszer értékét, vagy kicseréljük egy más hatóanyagú gyógyszerre elsőként.

Pénz visszaadási vagy kicserélési biztosíték teljesítésének eljárása

Ha megtörtént, hogy Ön minden követelményt betartott és még úgy sem hatott a medicinánk, akkor választhat, hogy a pénzét igényli visszakapni, vagy cseréljük ki az orvosságát egy más különböző hatóanyagú orvosságra. alapvetően felajánlunk az Ön számára egy egyéb alapanyagú csereszert, amelyet teljes mértékben ingyen postázunk Önnek. Zömmel másik hatóanyag már teljesen bizonyosan be szokott válni, mert előfordul olyan eset roppant ritkán, hogy egy hatóanyag valamilyen okból nem hat egy egyénnek. Ellenben amennyiben próbára tesz egy más hatóanyagú készítményt, akkor meglepődik a megelégedettségtől, valamint másképpen viszonyul hozzánk.

Ha vissza szeretné igényelni a pénzét

Akkor nincs egyéb dolga, mint, hogy írjon nekünk a KAPCSOLAT menüpont használatával egy panaszos levelet, és akkor kap egy Claims Identification Number-t, azaz hogy egy reklamációs azonosítási számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, küldjön el a cégünknek egy kérvényt a postán arra a névre valamint címre, melyről a küldeménye érkezett. Ebben a kérvényben kérjük, írja le az Ön becses nevét, személyi adatait, azonkívül a felmerült baját a tablettával kapcsolatban. Kérjük, legyen szíves, tájékoztasson minket e levélben, hogy mifajta hatást továbbá mellékhatást vett észre az orvosság alkalmazásakor, illetve az összes, a hatásával kapcsolatos tettét. Például fogyasztott-e kávét, és/vagy szesztartalmú ital a használata előtt vagy alatt, és használt-e együtt vele további orvosságokat, továbbá hogy hányadik évében jár. amennyiben postára adta ezt a hagyományos írásos levelet a szállításkor kapott névre valamint postafiók címre, abban az esetben kérjük, írjon számunkra megint a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy levelet, amire egy napon belül válaszolni fogunk.

Hogyha megjött gyógyszerkereskedésünkhöz a kézzel írt levele és nyilvántartásba vettük /4-10 nap/, akkor még ellenőrizzük az esetet, valamint hogyha Ön az útmutató szerint használta a szert valamint minden alapvető fontosságú elvárásunkat betartotta, abban az esetben jogosult a garanciára, eszerint visszafizetjük Önnek a kiadását! Nagyon kérjük, ilyen esetben ne felejtkezzen el a kézírásos levelében jelezni az átutaláshoz szükséges személyes adatait. Csak kézírásos levelet hagyunk jóvá, mert azt le kell fénymásolnunk amellett el kell küldenünk a központba adminisztrálni. Feltéve, hogy bármely adatot nem küldi be, ami alapvető a pénz visszaadási garancia teljesítéséhez, akkor az átutalást nem tudjuk véghezvinni. először, kérjük, küldje vissza az igényelt patikaszert, amely nem volt eredményes, és mi ellenőrizzük, hogy vállalatunktól származik-e. Postázás előtt minden esetben egy jól elrejtett megjelölést rakunk a szer levelére, dobozára, ekképp tudjuk, hogyha nem vállalatunktól van a visszaszármaztatott gyógyszerkészítmény. A pénz visszaadási jótállást egyedül akkor fogjuk teljesíteni, hogyha a patikaszer leveléből (bliszter) pusztán szigorúan legfeljebb 1 tabletta nincs meg, illetve zselékészítmény esetén egy tasak. Amennyiben több darab hiányzik, abban az esetben nem fogjuk tudni egyik féle jótállást sem nyújtani az Ön számára még aktív panaszbejelentés esetén sem!

Amennyiben Ön a garanciáját érvényesíteni szeretné, abban az esetben kérjük, a KAPCSOLAT menüpontra kattintva írjon hozzánk egy levelet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, úgymond az egyedi panaszbejelentő azonosító számot, valamint tüntesse fel a bankszámlaszámot azonkívül az utaláshoz fontos minden adatát. Hogyha ezeket az adatokat délután 4 óráig beküldi számunkra, abban az esetben még azon a napon visszautaljuk az árat, mely egy nap alatt célba ér a számlaszámára. Erről egy képernyőmentést tárolunk el, ha tán bizonyítanunk kell, hogy utaltunk Önnek. Az igénylés elküldésével ezeket az előírásokat Ön nyugtázza.

Amennyiben ki kívánjacserélni a patikaszert

Ha Önnek valamiért nem volt hatékony a kiszállított patikaszer, illetve nem reagált pozitívan éppen arra a hatóanyagra, azonban a pénzzel nem jut előbbre, hanem szívesebben megpróbálkozna egy eltérő alapanyagú gyógyszerkészítménnyel, akkor szépen kérjük, juttasson el nekünk egy reklamációs pár soros üzenetet a Kapcsolat menüpont használatával. Ekkor aztán küldünk egy Claims Identification Number-t, értsd egy panaszbejelentő azonosító számot.

Ezt követően írjon nekünk egy kézírásos offline üzenetet arra a névre és postafiókcímre, amely a megrendelt küldemény kézhez kapásakor annak feladójaként meg volt jelölve! Eme levélben kérjük, legyen szíves, írja bele az Ön kedves nevét, személyi adatait, hogy milyen lakáscímre vagy postacímre kéri pontosan a másik árucikket amellett azt is, hogy mire szándékozza, hogyha kicserélnénk a gyógyszerkészítményt! Általában felkínálunk Önnek a tapasztalatunk alapján egy másik különböző hatóanyagú szert, mely vállalatunk gyógyszerészei szerint már biztosan hatékony lesz. Ha a két szer költsége közt differencia van, az átutalással, egyeztetést követően kivitelezhető.

Ezután Önnek nyugtázzuk a kérését, ami után nincs egyéb tennivalója, mint hogy feladja postán ajánlott levélként, a kézírásos offline levelet (ami tartalmazza a személyes adatait, telefonszámát, a cserélendő áru nevét, a Claims Identification Number számával, úgymond a különleges panaszbejelentő azonosító számával egyetemben); azonkívül a rendelt csomagján olvasható Feladó nevére és postafiók címre (ez lenne cégünk) a kinyitott és megmaradt patikaszert szíveskedjék visszaküldeni.

Ha megérkezett cégünkhöz a visszaküldött készítmény, az Ön adatai továbbá a Claims Identification Number, olyankor azt feldolgozzuk és egy-két napon belül a levelében szereplő adatok szerint postázzuk Önnek a csere terméket. A saját kézzel írt offline (papír alapú) levélre amiatt van szükség, mert cégünknek le szükséges fénymásolnia a hozzánk eljuttatott kérelmét továbbá el kell juttatni a központba adminisztrációs munka.